ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБизнесГрадътНовиниОбщина Пловдив

Вдигат цените на такситата в Пловдив

По-високи цени на тексиметровия превоз в града обсъждат на редовно заседание общинските съветници на Пловдив днес.

Предложението за „Определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на Община Пловдив, както и определяне на квота от 2200 /две хиляди и двеста/ броя таксиметрови автомобили, работещи на територията на Община Пловдив“ е входирано от кмета Костадин Димитров.

То предвижда минималната дневната тарифа (от 6 до 22 часа) ще е 1,19 лева за километър пробег, а максималната цена ще е 1,80 лева. Нощната тарифа (от 22 до 06 часа) ще бъде между 1,29 и 1,90 лева за километър.

Последното увеличение на цените на таксиметровите услуги е взето с решение на ОбС през 2014 г., според което  дневните тарифи са между 0,65 и 0,75 лева за километър, а нощните – от 1,10 до 1,30 лева.

Искането за повишаване на тарифите е на Асоциацията на таксиметровите водачи, се посочва в предложението на кмета Костадин Димитров. То предвижда и увеличаване на квотата за броя на таксита в града – от 2000 на 2200.

Регистрираните жълти коли в Пловдив варират между 1400 и 1600 годишно.

Очаква се да бъде взето и решение за обявяването на конкурс за избор на обществен посредник на Пловдив.

Общо 34 точки са включени в дневния ред на днешната сесия. 

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

2 коментари

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина